Quantcast
Channel: NTNUs Studentblogg
Viewing all 592 articles
Browse latest View live

Hva skal du bli når du blir stor? Hvilken utdanning skal du velge?

$
0
0

Dette er to spørsmål du kanskje får fra familie og venner i disse dager? Det er i hvert fall spørsmål jeg har stilt meg selv mange ganger. Jeg synes det å velge hva jeg skulle studere var et stort og neeesten uoverkommelig valg å ta. Jeg kan ikke ta valget ditt for deg, det er det bare du som kan – men jeg kan dele noen av mine erfaringer og tips med deg. Forhåpentligvis gjør det valget ditt litt lettere og mindre skummelt. 

Det å velge hvilken utdanning jeg skulle begynne på var vrient, men her sitter jeg da, noen år senere og skriver masteroppgaven min som skal leveres i juni. Innimellom skrivingen søker jeg på jobber som virker interessante, for det kan jo være en lang prosess det også, så jeg har startet tidlig. Jeg søker på mye forskjellig, med bare et semester igjen av utdanningen min er jeg ikke helt sikker på hvor jeg ender opp – og det er helt greit. Med min statsvitenskapelige bakgrunn kan jeg jobbe med mye forskjellig; arbeid innen offentlig forvaltning, i interesseorganisasjoner, innen forskning eller i privat næringsliv. Jeg har ikke en typisk profesjonsutdanning slik som de som studerer til å bli for eksempel sykepleier, barnehagelærer, politi, lege, pilot, jurist eller psykolog. De som derimot har en typisk profesjonsutdanning er ikke låst til å jobbe i det yrket de utdanner seg til hele sitt yrkesaktive liv, om de ikke ønsker det. Kanskje jobber man for eksempel som lærer i starten av sin karriere og deretter i Kunnskapsdepartementet ved et senere tidspunkt? Mulighetene er mange, jeg liker å tenke at veien blir til mens man går.

IMG_4499

Siste året på master i statsvitenksap, NTNU Dragvoll høsten 2017 

Du er, som jeg var, kanskje bekymret for om du blir fornøyd med valget ditt. Det er viktig å huske på at livet er langt, det er lov å velge «feil» utdanning. Med «feil» utdanning mener jeg at du har valgt et studie som ikke føles riktig for deg. Dette skjedde med meg, men jeg valgte å fullføre 1. året fordi jeg tenkte at jeg kunne dra nytte av det jeg lærte. Samtidig følte jeg det var lurt å gjennomføre fordi jeg i det minste «lærte å studere», noe som kan være en kunst i seg selv. Det føles også godt å gjennomføre noe man har startet på, selv om studiet kanskje ikke var det rette. Når man etter videregående begynner på et studie går man gjennom en modningsprosess, noen ganger kan det jo ta litt tid å finne ut om man har gjort det riktige valget eller ikke. Ved å hvert fall fullføre det 1.året man har påbegynt gir man seg selv muligheten til å tenke nøye gjennom valget sitt, og eventuelt veien videre. Kanskje kommer du frem til at studiet du hadde valgt var riktig for deg likevel? Noen ganger trenger man noen å rådføre seg med angående valg av utdanning. NTNU karriere sine studieveiledere hjelper veldig gjerne kommende NTNU studenter – snakk  med dem!  Dersom du begynner på et studie, men finner du ut at du vil bytte studieretning eller begynne på nytt på et annet studie, så er det helt lov. Jeg pleier å tenke at man skal være så mange år i arbeidslivet uansett. Et ekstra år som student er kanskje ikke så verst i det lange løp?

Du tenker kanskje i disse dager innimellom på hvilken utdanning du skal søke på før søknadsfristen 15. april? Jeg har samlet noen tips som kan bidra til å gjøre valget ditt litt lettere:

  • Skriv ned interesser du har/fag du likte godt på videregående
  • Lag en liste over hva slags type arbeidsoppgaver du kan tenke deg å ha i fremtiden
  • Snakk med famille og venner, men husk at det til syvende og sist er DU som er sjefen over valget ditt
  • Søk på nettet, finn informasjon om studier som virker spennende
  • Dra på utdanningsmesser og møt opp når studenter fra universiteter og høyskoler besøker skolen din, de svarer deg gjerne på spørsmål du har!
  • Hvor i landet kunne du tenke deg å bo mens du er student?
  • Se intervjuet med disse studentene som har tatt et utdanningsvalg

Det er ikke slik at du låser deg til et spesifikt yrke ved å velge en utdanning, profesjonsutdanning eller ei. Lykke til med søkeprosessen, jeg heier på deg😍 Og husk: det er DU som er sjefen!😎

Jeg ønsker deg en fin mandag og en super uke!✨

–Tonje, statsvitenskap, 5.år


Fra en masterstudent til en førstiss

$
0
0

Snart er det din tur til å være førstiss igjen, på universitetet – så utrolig spennende, men  kanskje litt skummelt?

Jeg er snart ferdig med 5 års utdanning på NTNU og tenkte jeg kunne dele noe av det jeg har lært om å være student gjennom min tid som student. Mitt første råd er nok det absolutt viktigste, så om du skal huske en ting fra dette blogginnlegget så er det; BLI MED på fadderuka. Det kommer til å gjøre studietiden din så mye hyggeligere, lettere og mindre ensom. For det å begynne på universitetet kan føles litt ensomt om man ikke har noen å snakke med. Møter du opp i fadderuken blir du automatisk kjent med faddere som ofte er 2. års studenter og andre fadderbarn. De er jo i akkurat samme situasjon som deg. Jeg sier ikke at du absolutt må være med på alle aktivitetene, men se på programmet for fadderuken og velg ut de tingene som frister mest – jeg lover deg at det er verdt det! Det å ha studievenner som backer hverandre er gull verdt på en litt mørk torsdag eller to dager før en innlevering som føles litt uoverkommelig fordi man kaaaanskje har prokastinert litt for lenge? Det er stor sannsynlighet for at studievennene dine har de samme følelsene som deg, da er det godt å være flere om det og komme seg i mål sammen. Det er også hyggelig å ha studievenner man kan trene med når man trenger et avbrekk fra pensum, eller finne på andre hyggelige ting med. Hva med å lage middag sammen en gang i blant? Både sosialt og en fin måte å spare litt penger på.

Apropos mat, husk å spise mat og drikke nok vann i løpet av dagen! Nå skal jeg ikke ta hele regla med at det er så viktig å få i seg sunn og næringsrik mat altså, det får du helt sikkert høre andre steder. Men, jeg kan hvert fall tipse om at et variert og balansert kosthold er godt for både kropp og sjel. Hjernen trenger energi for at du skal orke å yte på skolen, alt blir litt enklere om man hvert fall har stabilt blodsukker – det er noe jeg har erfart. Når vi først er inne på helse; søvn er også viktig! Kanskje må du sitte litt utover kvelden før innleveringer, men om du for det meste av tiden klarer å opprettholde en noenlunde jevnt døgnrytme vil det gjøre deg godt i det lange løp. Har jeg sovet nok timer i løpet av natten får jeg en så mye bedre dag på lesesalen, enn om jeg lå oppe til sent på natt, scrollet på instagram eller så to episoder ekstra av en serie. De episodene forsvinner jo ikke, de er tilgjengelige klokken 16 neste dag også. Har jeg fått nok søvn er det også mye lettere å gjennomføre dørstokkmila og komme meg på trening. Er du som meg, som synes det til tider er litt vrient å holde seg motivert for trening? Dra på gruppetimer med en venn, en avtale pluss en instruktør som pusher deg er mitt beste tips for å få gjennomført treningen. Følelsen etterpå er så verdt det, da er det ekstra godt å belønne seg med yndlingsserien i horisontal stilling på sofaen. Men husk: det er absolutt lov å unne seg netflix på de litt mindre produktive dagene også – balance is key!

Når det kommer til fag og karakterer så er mitt beste tips å skaffe oversikt over faget før du går i dybden, tenk fugleperspektiv, hva er det viktigste å lære i dette faget? Hva er de store linjene her? Det er sjelden man rekker å lese absolutt alt før eksamen. Her kommer studievenner inn igjen, samarbeid og kolokvie er noe som kan gjøre at man kan dele litt på pensum og lære av hverandre. Kanskje forstår du noe vennen din ikke forstår og motsatt? Supert, da kan dere hjelpe hverandre. Finn ut hvordan det passer DEG å studere: hjemme, på skolen, på kafe, tidlig på dagen eller sent om kvelden? Du vet best, det er ikke et fasitsvar her. Så var det disse karakterene da, gode karakterer er både bra og viktig det. Men at du har det bra er det aller viktigste, det er veldig vrient å prestere like bra i alle fag gjennom studiet. Livet er så mye mer enn bare karakterer. Mamma pleide å si til meg: «Tonje, hva er det verste som kan skje? Jeg lover deg, du får ikke grønne ører av et dårlig eksamensresultat!»

Til slutt vil jeg ønske deg masse lykke til, du har den mest spennende, frustrerende og utviklende tiden foran deg! Klarte jeg det, så klarer du det også, det er jeg helt sikker på! Og husk: join fadderuka, eat, sleap, move, study hard but watch netflix and chill. Og kanskje det aller viktigste: du får nok heller ikke grønne ører😋

– Tonje, statsvitenskap, 5. år

Flere kilder enn pensumboka du kan bruke for å forstå pensum

$
0
0

På universitetet får man gjerne utdelt en pensumliste på starten av semesteret, denne består ofte av lærebøker og artikler. Det virker kanskje uoverkommelig? Ikke fortvil, jeg har noen triks som kan gjøre det litt lettere å forstå pensum dersom boka til tider er tung og vrien å forstå seg på!

En definisjon på pensum: lærestoff som skal være gjennomgått i løpet av en viss periode

Er det et viktig begrep eller fenomen som virker helt gresk for deg? Google it! Som regel kommer Wikipedia opp, og som en foreleser sa til oss en gang: Wikipedia – ikke referer til det i oppgavene deres, men for å skaffe oversikt over et tema så er det «a great place to start!» Noen ganger trenger man en lettfattet oversikt, Wikipedia er god på det.

Er øynene trette etter side opp og side ned? Youtube er din venn, det er laget filmer om så utrolig mye forskjellig! Og de er ofte litt morsommere og mulignes en smule mer inspirerende enn pensumboka. Da jeg skulle ha eksamen i exphil så jeg på mange informative klipp om de ulike filosofene, utrolig nyttig! Skal du skrive en bokomtale? Det er stor sannsynlighet for at forfatteren har hatt et foredrag om boken som noen har lastet opp på youtube. PS: ikke glem å lese boken også da!

Har du mark i rumpa etter en lang dag på lesesalen, men trenger fortsatt mer informasjon eller input om et tema? Sjekk ut om det finnes en podkast der noen prater om det. Ta deg en velfortjent gåtur eller joggetur mens du får noen til å forklare deg det du skal lære om rett i ørene, smart ikke sant?

Vil du kanskje ligge langstrak på sofaen samtidig som du lærer noe? Da har jeg løsningen for deg: dokumentarer! Det lages dokumentarer om det aller meste, sjekk ut NRK.no, HBO eller Netflix – det er utrolig hvor man kan finne faglig input.

Er du glad i å lese, men gjerne noe annet enn den engelske pensumboka noen ganger? Aviser kan være et godt supplement, søk og du vil finne! Aviser dekker de utroligste ting, og det er god sjans for at du finner en artikkel om det du har på pensum. Viktig å ha i bakhodet er likevel kildekritikk – ikke alt du vil finne er objektivt.

Til sist, men ikke minst – du har jo dine medstudenter, forsto de kanskje noe du ikke skjønte og omvendt? Perfekt, lær av hverandre. Du lærer også av å gjenfortelle ting og lære bort. Vinn-vinn situasjon der altså. Er både du og medelevene dine fortsatt usikre? Jaja, da finnes jo heldigvis de fantastiske foreleserne og professorene – de har noe som kalles «kontortid» hver uke. Dette er tid de setter av for å svare på spørsmål fra studenter, supert ikke sant? De biter ikke, absolutt verdt det å ta turen innom, engasjerte og spørrende studenter er noe de setter pris på!

Lykke til med å forstå pensum folkens – you got this!😎

-Tonje, statsvitenskap, 5.år 💕

Derfor bør du dra på utveksling under studietiden

$
0
0

Søknadsfristen nærmer seg med stormskritt, og du er kanskje sykt stressa for hva og hvor du skal studere? Jeg husker det fristet å studere i utlandet, men til slutt valgte jeg NTNU i Trondheim, og det mye grunnet de gode utvekslingsmulighetene.

For NTNU har nemlig avtaler med over 500 universiteter i mer enn 100 land og i alle verdensdeler. For min del ønsket jeg å bli bedre i engelsk samtidig som jeg ville reise til et varmt land med annen kultur. Valget ble derfor enkelt; jeg skulle få surfing som hobby og kenguru som kjæledyr. Australia it was!

australia utvekslingVåren 2017 viste seg å bli det beste halvåret i livet mitt. Jeg fikk nemlig bo og studere i Brisbane i Australia, som er en pulserende storby med hvite strender og kjekke surfere bare en kort togtur unna. Siden semesteret startet i slutten av februar fikk jeg også reist rundt i Asia en måneds tid først. For en som aldri hadde satt en fot utenfor Europa var det utrolig gøy, men også litt skremmende å flytte ut i den store verden!

FIRE (GODE) GRUNNER TIL Å DRA PÅ UTVEKSLING

1. Du kan oppleve så mye. Det være små som store ting. Alt fra å reise rundt i landet du bor i, til å spise lokal mat, snakke med mennesker fra hele verden og studere på en ny skole. Mine høydepunkter fra Australia var fallskjermhopping, scuba diving i Great Barrier Reef, surfekurs og utflukt i jungelen.

2. Mange skoler tilbyr emner de ikke har i Norge. På denne måten kan du fordype deg i spennende fagområder som interesserer deg. Jeg fikk studere digital markedsføring og entreprenørskap i utlandet, noe som viste seg å være de to fagene jeg likte best under hele studieløpet!

3. Du blir bedre kjent med deg selv. Som utvekslingsstudent skal du klare deg selv i et nytt land. Denne selvstendigheten er noe jeg har vokst utrolig mye på, ved at jeg har fått bedre selvinnsikt og blitt tryggere på hvem jeg er.

4. Å dra på utveksling viser at du tør å gå ut av komfortsonen, tar initiativ og er åpen for nye kulturer og impulser. Dette er noe som kan være til stor fordel, både i ditt private liv, men det ser også veldig bra ut på CV-en.

17mai brissyHvor kult er det ikke å gå i 17.mai-tog i Australia? 

Avslutningsvis vil jeg si at selv om du velger å ta høyere utdanning i Norge, så er det fortsatt gode muligheter for å tilbringe ett eller to semestre i utlandet. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte å være utvekslingsstudent, og håper du vil vurdere det samme.

– Eva, økonomi og administrasjon, 3.året

 

 

Fortsatt usikker på hva du skal søke på? Bli student på NTNU, hos oss finner du garantert et studie du kan trives med!

$
0
0

I dag går søknadsfristen for høyere utdanning ut, så om du ikke allerede har lagt inn en søknad kan du gjøre det HER 😎

Det er absolutt ikke for sent å søke samme dag som fristen går ut! Er du kanskje fortsatt usikker på hva du vil studere, og om du i det hele tatt skal studere til høsten? Tenker du at du heller skal i forsvaret, reise jorda rundt eller jobbe et år? Det er selvfølgelig også gode muligheter det. MEN, hvis du skulle ombestemme deg i sommer, og finner ut at du kunne tenke deg å begynne og studere denne høsten, da er det gull å ha lagt inn en søknad på samordna opptak. Da vet du at du hvert fall har muligheten og slipper å vente helt til neste år med å legge inn en søknad.

Det er nemlig slik at man kan omprioritere rekkefølgen på studieønskene i søknaden helt frem til 1. juli. Det gir deg jo enda rom for å ombestemme deg om du fortsatt ikke har landet helt på hva som er ditt 1. valg.

Jeg skjønner godt at det kan være vrient å bestemme seg for studie! Slik var det hvert fall for meg. Men, om jeg skal komme med to tips helt på tampen så må det være: følg hjertet ditt, det er DU som skal studere, ikke foreldrene, søsknene eller vennene dine. Da er det viktig å velge noe man selv kan trives med. Det andre tipset er: NTNU er et godt valg uansett hvilket studie du måtte bestemme deg for. Som student ved NTNU kan du faktisk velge mellom 400 studiepgrogrammer i Trondheim, Gjøvik og Ålesund. Ganske kult, ikke sant? Jeg vil våge å si at det er ganske stor sannsynlighet for at du kan finne et studie som frister blant dem. Å være student handler jo også om mer enn det å studere. Som NTNU-student blir du del av et unikt studiemiljø med engasjerte studenter som finner på masse gøy og viktig arbeid, uansett om du velger NTNU i Ålesund, på Gjøvik eller i Trondheim. Verdt å nevne er det også at Trondheim er blitt kåret til Norges beste studieby flere ganger, det lover jo godt eller hva?

På NTNU jobber vi sammen for å skape kunnskap for en bedre verden, det kan du bli en del av! Denne våren har vi i NTNU neste stopp samlet ulike studenter fra ulike studier for å høre hva de kan bidra med fra sitt fagfelt innenfor temaene klima, helse, utdanning og digitalisering. Disse temaene valgte vi blant annet med inspirasjon fra viktige områder innenfor FNs bærekraftsmål. Vi ville vise at selv om man tar en spesifikk utdanning, så kan man bidra på flere ulike områder. Med en utdanning fra NTNU kan du være med å gjøre en forskjell for fremtiden, jeg håper det kan være enda grunn til at nettopp du velger NTNU. Ta en titt på hva studentene vi snakket med kan bidra med ved å trykke her, kanskje finner du noe der som virker interessant for deg?

Masse lykke til med studievalget ditt, det er ikke for sent å søke siste dagen! NTNU ble det  riktige valget for meg, og vi i NTNU neste stopp håper å se deg på immatrikuleringen i August☀

-Tonje, statsvitenskap, 5. år

Jeg har søkt NTNU, hva nå?

$
0
0

Har du søkt NTNU? Så spennende! Hva er neste steg nå, tenker du kanskje?

#ingenkreditering #immatrikuleringsplenen #gløshaugen #vår

Det er fortsatt noen viktige frister å huske på fremover:

  • 1 juli: frist for å omprioritere studieønskene dine + frist for å laste opp dokumentasjon for utdanning du fullfører i vår.
  • 24 juli: du vil få svar på søknaden din den 20. juli og må svare på denne innen 24. juli. Dette er viktig, hvis du ikke svarer på tilbudet eller venteliste, mister du tilbudet om plass og eventuell ventelisteplass.

Nå begynner en spennende tid der du etter hvert muligens ønsker å finne ut av forskjellige ting. Føler du deg litt stressa kanskje? Det aller viktigste å huske på er at det aller meste ordner seg! Du trenger ikke være superforberedt på alt som kommer. Det viktigste er egentlig bare at du møter opp på immatrikuleringen (første skoledag) og har en plan for hvor du skal bo de første nettene – resten vil ordne seg etter hvert.

Vi vet at mange har spørsmål om bolig og hvor man burde bo som student. Skal du bo privat eller i en studentbolig? Vil du bo i et kollektiv med flere andre studenter, eller tror du at du vil trives best alene? Vi i NTNU neste stopp har allerede begynt, og vil også fremover vise frem ulike områder som kan være aktuelle å se etter bolig i når man er student ved NTNU. Dette er noe det kan være verdt å følge med på.

Det er også mange som ønsker å ha oversikt over timeplanen sin tidligst mulig. Men det er ofte sånn at timeplanen først er klar når semesteret er i gang, det er nemlig en kabal som skal gå opp med undervisningsrom og tidspunkter osv. Tildeling av rom skjer i noen tilfeller på bakgrunn av hvor mange som melder seg opp til de ulike fagene, og dette er ikke klart ved semesterstart. Vær trygg på at timeplanen blir klar til slutt, det kan bare ta litt tid.

Tenker du på hvordan hverdagen til en student egentlig er? Hver tirsdag viser en ny student frem sin studiehverdag på vår instastory, dette er en super mulighet for å få innblikk i hvordan det er å være student! De tidligere tirsdagene ligger lagret på instagramen vår, så der er det bare å titte.

Du har muligens andre ting du lurer på også? Da er det bra at vi i NTNU neste stopp gjerne svarer deg på dine spørsmål! 😄 Du kan enten sende oss spørsmål i innboksen på NTNU neste stopp på facebook og instagram eller kommentere her på bloggen.

22538810_2137859639626953_7022353458305543403_o

Ikke vær redd for å ta kontakt med oss, vi svarer deg på det du lurer på så godt vi kan😎 Og husk: det meste ordner seg!

-Tonje, statsvitenskap, 5. år💙

 

 

 

Europastudier – et tverrfaglig studie

$
0
0

Synes du europeisk historie og politikk er spennende? Bachelorprogrammet i europastudier gjør deg i stand til å forstå de store endringene Europa har gått gjennom etter andre verdenskrig og det omfattende samarbeidet vi har gjennom EU i dag.  Europastudier er et tverrfaglig, treårig bachelorprogram, hvor det inngår europaemner, fellesemner og statsvitenskap, i tillegg til språkemner [...]

The post Europastudier – et tverrfaglig studie appeared first on NTNUs Studentblogg.

Hjemmeeksamen – hva er det?

$
0
0

Ikke alle universitetseksamener innebærer intens skriving på papir over noen få timer i en gymsal på slutten av semesteret. Noen av eksamenene du skal ha i løpet av studietiden kan det godt hende at du skriver hjemme på din egen hybel! Ja, tro det eller ei. Det er faktisk helt vanlig å ha hjemmeeksamen. Dette [...]

The post Hjemmeeksamen – hva er det? appeared first on NTNUs Studentblogg.


Månedens student: Ingrid fra radiografi

$
0
0

Månedens student er Ingrid på radiografi i Trondheim. Lurer du på hvordan studie er, eller hva en radiograf egentlig er? Les videre! Kan du fortelle litt om deg selv? Hei! Jeg heter Ingrid Jacobsen, er 21 år og kommer fra Steinkjer. Jeg flyttet til Trondheim sommeren etter jeg fullførte videregående i 2016. Jeg går nå [...]

The post Månedens student: Ingrid fra radiografi appeared first on NTNUs Studentblogg.

Mine erfaringer med studentboliger

$
0
0

For nøyaktig 4 år siden toget jeg til Trondheim en tidlig søndag morgen for å finne den perfekte studentboligen med to venner. Siden da har jeg flyttet to ganger, og vil gjerne dele noen av mine erfaringer med deg som skal finne din første studentbolig. Jeg har bodd i tre boliger gjennom studietiden. Alle har [...]

The post Mine erfaringer med studentboliger appeared first on NTNUs Studentblogg.

Ut i jobb – Hvordan deltidsjobb førte til karriere

$
0
0

Karoline begynte på bachelor i matteknologi etter videregående. I dag jobber hun som prosjektleder for IT-bedriften Evry. Her er hennes vei fra studie og ut i jobb, med noen tips til deg som skal begynne å studere. Veien fra NTNU til Evry — Jeg har en bachelor i Matteknologi fra NTNU, med fordypning i fiskeindustrien. [...]

The post Ut i jobb – Hvordan deltidsjobb førte til karriere appeared first on NTNUs Studentblogg.

3 studenter om sine studentverv

Eksamensperiode – noe å glede seg til?

$
0
0

Til høsten er det din tur til å ha din første eksamensperiode som student! Er du spent? Da jeg begynte å studere gruvet jeg meg til eksamensperioden. Nå går jeg inn i min fjerde eksamensperiode, fortsatt ingen ekspert, men nå ser jeg mye lysere på det hele. På noen måter er faktisk eksamensperioden favorittdelen min [...]

The post Eksamensperiode – noe å glede seg til? appeared first on NTNUs Studentblogg.

Fra VGS til Universitet – Q&A

$
0
0

Tiden går fort, og plutselig er du på vei til din aller første forelesning på universitetet! Men hvordan går egentlig denne overgangen? Er det så vanskelig på universitetet som alle sier? Hvordan fungerer karakter systemet? Og er det helt grusomt å ha eksamen?!

The post Fra VGS til Universitet – Q&A appeared first on NTNUs Studentblogg.

Mine 10 beste eksamenstips!

$
0
0

Kanskje har du allerede hatt din første eksamen og/eller lei av eksamensperioden? Jeg synes hvert fall det kan være motiverende å få noen eksamenstips! I dette innlegget kan du få 10 eksamenstips som jeg bruker og synes fungerer godt. Kanskje du finner en favoritt? Eksamensperioden kan være lang, den føles hvert fall slik. Jeg har [...]

The post Mine 10 beste eksamenstips! appeared first on NTNUs Studentblogg.


17.mai som student i Trondheim

$
0
0

Har du søkt NTNU til høsten og er ferdig med årets feiring av nasjonaldagen? Da har kanskje tankene begynt å vandre til neste års feiring. Som ny student er det mye nytt og spennende som skjer, og 17.mai er intet unntak! Vil du vite mer om 17.mai i Trondheim? Les videre! Vi studenter er travelt [...]

The post 17.mai som student i Trondheim appeared first on NTNUs Studentblogg.

Fra bachelor i audiologi til jobb i København

$
0
0

Hva gjør egentlig en audiograf? Lurer du på om det er et yrke som vil passe deg? Eirin har tatt bachelor i audiologi på NTNU og er nå ute i jobb. I dette innlegget forteller hun litt om hvordan hennes jobb i København er. Kan du fortelle oss om din studiebakgrunn? Jeg har en bachelor [...]

The post Fra bachelor i audiologi til jobb i København appeared first on NTNUs Studentblogg.

Månedens student: Vernepleie

$
0
0

Månedens student er Hanna som studerer Vernepleie i Trondheim. Lurer du på hvordan studiehverdagen til en vernepleier er, og hva som egentlig er forskjellen på en vernepleier og en sykepleier? Les videre! Tidligere denne måneden kunne du følge Hanna på vår Instastory hvor hun viste frem sin studiehverdag. Gikk du glipp av det? Fortvil ikke! [...]

The post Månedens student: Vernepleie appeared first on NTNUs Studentblogg.

4 tips til fremtidige NTNU-studenter

$
0
0

Om ikke mange dagene er sommeren her igjen, noe som betyr at høsten er rett rundt hjørnet. Dersom du har søkt NTNU til høsten, kan det være greit å få noen tips og råd fra oss som allerede er NTNU-studenter. I dette innlegget kan du få noen tips om hva du som fremtidig student ved [...]

The post 4 tips til fremtidige NTNU-studenter appeared first on NTNUs Studentblogg.

Hvordan jeg skrev min bacheloroppgave

$
0
0

Hvordan skriver man egentlig en bacheloroppgave? Hva er prosessen? Hvor mye arbeid er det? Det kunne jeg så ønske at jeg visste før jeg startet å jobbe med oppgaven… … så her er min erfaring for å gi deg et lite innblikk i hva som venter deg når du blir student! Oppstarten For meg startet [...]

The post Hvordan jeg skrev min bacheloroppgave appeared first on NTNUs Studentblogg.

Viewing all 592 articles
Browse latest View live